Samenwerken
Nieuws overzicht
Deel op:

VeGOM roept gebruikers op: Laat van je horen!

Alle Medicom-gebruikers worden automatisch lid van de Vereniging Gebruikersoverleg Medicom. De vereniging behartigt de belangen van gebruikers. Via de VeGOM kunnen ze hun wensen en vragen rond Medicom kenbaar maken. Dat doen huisartsen echter maar mondjesmaat. VeGOM-voorzitter en huisarts Marc Spruit nodigt daarom alle gebruikers uit om zichzelf meer te laten horen. “Want wij zijn er om jullie te helpen.”

Het doel van VeGOM is uiteindelijk om de kwaliteit van Medicom te optimaliseren. De input van huisartsen is erg belangrijk omdat zij elke dag met het systeem werken. De VeGOM nodigt alle gebruikers elk jaar uit voor een openbaar overleg. “Online bereikten we dit jaar een record van veertig deelnemers”, vertelt Spruit. “Dat is niet veel afgezet tegen het totaal aantal Medicom-gebruikers.”

 

VeGOM treedt op als mediator

De voorzitter van VeGOM vermoedt dat huisartsen onvoldoende op de hoogte zijn van het bestaan en het doel van de gebruikersvereniging. “Dat is jammer. Medicom-huisartsen moeten weten dat ze hun vragen over het systeem bij ons kunnen neerleggen als ze er met PharmaPartners niet uit komen. Of het nu gaat over een functionaliteit, zorgen over het prijsmodel of een conflict. VeGOM treedt op als een soort mediator tussen gebruiker en leverancier. Wij koppelen de opmerkingen, ideeën of zorgen van huisartsen aan de juiste persoon binnen PharmaPartners, en staan daarover ook in direct contact met de directie.”

NONI aanmelden bij LSP

Marc Spruit heeft een mooi voorbeeld van een onderwerp waarvoor VeGOM zich onlangs hard maakte. “De mogelijkheid om Niet op naam ingeschreven patiënten (NONI) direct vanuit Medicom aan te melden bij het LSP. Deze wens kwam via diverse zorginstellingen bij ons terecht. Zo ging het balletje verder aan het rollen. Ook over prijsstelling van telefonie-integratie ben ik namens de gebruikers met PharmaPartners in gesprek gegaan. Dat leverde een mooie korting op.”

Meer informatie over de VeGOM kunt u vinden op de website via www.vegom.nl

 

Download ""