Gordon-Oron
Case
Case overzicht

Declareren is een makkie in Medicom

Huisarts Gordon Oron heeft geen moment spijt van de keuze voor het huisartsinformatiesysteem Medicom. Acht jaar geleden stapte de hagro in één keer over. Naast de probleemloze en uitgebreide samenwerking met de apotheek, levert het veel voordelen op in de praktijk. Van gebruiksgemak tijdens het consult tot efficiënte ondersteuning van administratieve processen.

Medicom is makkelijk en overzichtelijk. Je kunt er snel je weg in vinden.
Gordon Oron, Huisarts

De acht huisartsenpraktijken in Leerdam startten met Medicom omdat ze het receptenverkeer met de apotheek voor eens en altijd goed wilden regelen. Gordon Oron van Huisartsenpraktijk Hurts & Oron was direct enthousiast. “Ik deed de declaraties en statistieken voor de huisartsenpraktijk en dat werd met Medicom een stuk eenvoudiger.” Ook tijdelijke waarnemers waren blij met het nieuwe HIS. “Medicom is makkelijk en overzichtelijk. Je kunt er snel je weg in vinden.

Compleet medicatieoverzicht

Na jarenlange ervaring durft Oron wel te zeggen dat de keuze voor Medicom positief heeft uitgepakt. “Het receptenverkeer verloopt altijd goed. We delen de database met de apotheek, waardoor we een compleet medicatieoverzicht hebben. Inclusief medicatie voorgeschreven door specialisten en interacties, contra-indicaties en allergieën die bij de apotheek geregistreerd zijn.”

Tijdens het spreekuur dubbelklikt Oron op de naam van de patiënt om het dossier te openen. Medicom volgt de routine van de huisarts, dus registreren en doorverwijzen zijn een logisch onderdeel van het consult. “Sinds een paar jaar bezoek ik de HIS Demodag. Daar zie ik hoe andere HIS’en werken. De laatste keer werden agenda’s en takenlijsten vergeleken. De Medicom-agenda kwam er echt supergoed uit en de takenlijst doet zeker niet onder voor die in andere systemen.”

Een makkie

Nog enthousiaster is Oron over de ondersteuning van doorgaans tijdrovende administratieve klussen. “Declareren is echt een makkie in Medicom. En tariefswijzigingen en nieuwe contracten geven bij ons nooit gedoe.” Ook het genereren van data voor de praktijkaccreditatie stemt Oron tevreden. “Die eindeloze hoeveelheid data haal ik uit Medicom met de Q-module, dat werkt feilloos.”

Laagdrempelige eHealth

In onze participatiesamenleving wordt de communicatie tussen zorgverleners en patiënten steeds belangrijker. Daar speelt PharmaPartners op in met laagdrempelige, veilige eHealth-functionaliteit. Oron maakt sinds drie jaar gebruik van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en ziet dat de interesse onder patiënten toeneemt. “Sinds patiënten zonder in te loggen een afspraak kunnen maken, wordt dat dagelijks zo’n zeven keer gedaan.” Dat eHealth vooral interessant zou zijn voor jongere patiënten, wijst Oron resoluut van de hand. “Sinds ik mijn communicatie over het portaal op mensen van 60 jaar en ouder richt, neemt het gebruik toe. Dat is ook logisch, zij hebben vaker aandoeningen en chronische medicatie en dat maakt het gebruik van een portaal een stuk interessanter.”

Samen ontwikkelen

Begin 2017 start de ontwikkeling van slimme beslisondersteuning in Medicom. Gordon Oron doet daar actief in mee. “Mensen komen regelmatig bij me voor iets anders dan hun chronische aandoening. Dan denk ik er niet direct aan om te controleren of er nog waardes geprikt moeten worden. Een signaal van het systeem en ondersteuning bij de afhandeling kan dan heel handig zijn.”

Download ""