Nieuws overzicht
Deel op:

In de reeks opgepakte #LekkerWerken-wensen: 3 voorbeelden van opgepakte #LekkerWerken-wensen in Medicom Versie 520

Drie keer extra klikken om de hartslag in te voeren of het beroep van de patiënt in te zien. Het zijn dit soort kleine dingetjes die nogal wat irritatie opwekken in de praktijk. Om huisartsen en praktijkmedewerkers snel van hun alledaagse HIS-ergernissen te kunnen verlossen, zijn we bij PharmaPartners onder de titel #Lekkerwerken in 2020 met een apart team alledaagse irritaties gaan oppakken (die in korte tijd aan te passen zijn).

In de reeks ‘Opgepakte #LekkerWerken-wensen’ nemen we u mee in de opgepakte wensen binnen de meest recente versie van Medicom. Zo kon u in het vorige artikel lezen welke #LekkerWerken-wensen er in versie 518 zijn doorgevoerd. Op dit moment is Medicom geüpgraded naar versie 520 en ook in deze laatste versie van Medicom zijn er weer de nodige verbetervoorstellen opgepakt. Benieuwd welke dit zijn? U leest het in dit artikel!

1. Post toekennen in de Postverwerking

Een veel gehoorde #LekkerWerken-wens is het kunnen toekennen van post in de Postverwerking aan een specifieke medewerker. Tot op heden was dit niet mogelijk binnen Medicom. In Medicom versie 520 hebben we gehoor gegeven aan deze wens, en is er een extra kolom genaamd ‘Toegekend aan’ toegevoegd aan de Postverwerking.

Het toekennen van een specifieke medewerker aan de post is mogelijk voor één of meerdere regels en kan worden gedaan door gebruik te maken van het ‘toekennen aan’-icoon of de bijbehorende sneltoets. Daarnaast kan er per medewerker ingesteld worden of er post toegekend kan worden aan deze specifieke medewerker.

Let op! Voor de beste videokwaliteit klikt u op play en vervolgens op (watch on)YouTube rechts onderin de video. 

https://youtu.be/mBvF3thH_H8

2. Scrollen in het Diagnostisch Dossier

Het scrollen in het Diagnostisch Dossier werd lange tijd als een grote ergernis ervaren. Zo kostte het voorheen veel moeite om 1 regel omhoog of omlaag te gaan in het dossier. In Medicom 520 is het scrollen in het Diagnostisch Dossier versneld!

Het scrollen werkt nu op dezelfde wijze als in het journaal: als u één stand verder scrolt, schuift het scherm drie regels omhoog of omlaag. Een groot verschil ten opzichte van de oude situatie, waar er maar liefst zes keer gescrold moest worden om 1 één regel naar beneden te gaan…

Deze verbetering geldt voor alle vier de categorieën binnen het Diagnostisch Dossier.

https://youtu.be/BMwomqNin3M

3. Aangepaste breedte episode kolom bij wijzigen contact

Voorheen bleek het soms lastig om bij het wijzigen van een contact te bepalen welke episode geselecteerd diende te worden. Dit kwam doordat de episodekolom niet breed genoeg was om de volledige omschrijving te kunnen lezen. De breedte van de episodekolom bij het wijzigen van een contact is aangepast in Medicom 520, waardoor de gehele episode nu leesbaar is en bovenstaande irritatie verholpen is.

https://youtu.be/wnQT0qHas0s

Bent u benieuwd naar de overige opgepakte meldingen en de verdere status van #Lekkerwerken? Neem dan een kijkje op onze roadmap. U vindt deze op de startpagina van het klantportaal onder roadmap 2021.

Heeft u nog #Lekkerwerken-wensen?

De rest van dit jaar, maar zeker ook in 2022, blijft een bevlogen ontwikkelteam bezig met het opleveren van een reeks kleine verbeteringen die zorgen voor een grote glimlach op het gezicht van de gebruikers. Wilt u ook uw bijdrage leveren aan #Lekkerwerken in Medicom? Dat kan heel gemakkelijk. U kunt uw melding indienen via het klantenportaal (mijn.pharmapartners.nl). Log in op het portaal, klik links op ”meldingen” en dien uw verzoek in.

Tip voor het indienen van uw melding!

Om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de verbeterpunten die we kunnen doorvoeren op basis van uw melding, vragen we u om in uw melding de huidige (niet wensbare) situatie te schetsen. Wat doet u nu? Waarom is dit niet prettig en vooral wat is voor u de gewenste oplossing of situatie.

 

Download ""