huisartsenzorg-agenda
Nieuws overzicht
Deel op:

PharmaPartners COVID-19-vaccinatie service 2021

Huisartsen gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de COVID-19-vaccinatie. In de aankomende periode wordt landelijk gestart met deze vaccinaties. Een proces wat zorgt voor extra werkdruk bij u in de praktijk. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om deel te nemen aan de COVID-19-vaccinatie service.

Afgelopen jaar heeft PharmaPartners de Griep- en pneumokokkenvaccinatie service aangeboden. Hier hebben ruim 800 huisartsenpraktijken gebruik van gemaakt en deze kennis willen we graag inzetten voor het Corona Vaccinatie Programma Huisartsen (CVPH). Voor de COVID-19-vaccinaties bieden wij daarom, in samenwerking met DMDR Medical Marketing een gelijksoortige service aan om zo de selectieprocedure en het versturen van de uitnodigingsbrieven aan patiënten eenvoudiger, zorgvuldiger, veiliger, sneller en goedkoper te maken.

In dit nieuwbericht zetten we alle belangrijke punten omtrent deze service voor u op een rij.

De voordelen van de COVID-19-vaccinatie service op een rij

 • Alles in één keer geregeld voor de COVID-19-vaccinatie
 • Tijdbesparing in de praktijk
 • Géén omkijken meer naar uitnodigen van patiënten
 • Zorgvuldige selectieprocedure
 • PharmaPartners zorgt voor het veilig doorsturen van patiëntgegevens aan DMDR volgens de AVG
 • Barcodes voor snelle registratie
 • Geen omkijken naar het logistieke proces; DMDR regelt dit
 • Zelf uploaden bij DMDR is niet meer nodig. Dit scheelt u onnodige werkzaamheden en voorkomt dat er patiëntgegevens achterblijven op uw lokale omgeving
 • Wanneer u gebruik maakt van de COVID-19-vaccinatie service en de selecties klaar staan om naar DMDR te sturen, kunt u dit direct melden bij DMDR. Het volgende is hier bij van belang
  • De selecties die klaar staan dienen in de omschrijving te beginnen met CVP21+ of CVP21[CODE].
  • Wanneer de melding binnen is bij DMDR, zal PharmaPartners op de met DMDR afgestemde dag de selectie bij DMDR aanleveren.
  • Om gegevens naar DMDR te sturen, dient u praktijk zich wel te hebben aangemeld voor deze service via het aanmeldformulier. Deze vindt u bij het kopje ”Meld u direct aan voor de service”

Wilt u gebruik maken van de COVID-19-vaccinatie service? Dat kan. U kunt dit digitaal aanvragen door via onderstaande button het aanvraagformulier in te vullen.

Meld u direct aan voor de service

Via dit aanmeldformulier meldt u zich alvast aan voor de COVID-19 selectie en uitnodigingsservice 2021 door PharmaPartners en DMDR Medical Marketing. Wij sturen u aanvullende informatie en acties over het uit te voeren proces zodra dit beschikbaar en bevestigd is vanuit het RIVM en SNPG.

Belangrijke informatie COVID-19-vaccinaties

 • Zoals eerder benoemd heeft u als huisarts straks een belangrijke rol in het vaccinatieproces. Wanneer u gebruik gaat maken van de COVID-19-vaccinatie Service zijn er een aantal punten belangrijk om te weten:
 • Omdat het RIVM wil monitoren hoe het vaccinatieproces in Nederland verloopt, dient u als huisarts toestemming te vragen aan de patiënt om de vaccinatiegegevens met het RIVM te delen.
 • De patiënt krijgt bij de uitnodiging voor vaccinatie tevens een brief met informatie aangereikt, waarop ook expliciet gevraagd wordt of de patiënt akkoord gaat met het doorgeven van persoonlijk herleidbare data naar RIVM/CIMS met de doelen zoals deze in de brief worden omschreven.
 • Naar alle waarschijnlijkheid worden er een informatiebrief, infographic en een toestemmingsverklaring geleverd door RIVM/SNPG aan de huisarts en aan DMDR indien nodig.
 • Indien een burger geen toestemming geeft voor uitwisseling met het CIMS, zal de burger wel gevaccineerd worden en geregistreerd in Medicom. De gegevens worden alleen niet uitgewisseld met het RIVM.
 • De COVID-19-vaccinatie bestaat uit twee prikmomenten, DMDR Medical Marketing verstuurd in één keer de uitnodigingen voor beide prikmomenten. De patiënt ontvangt bij de uitnodiging twee coupons met een kniprand.
 • PharmaPartners werkt voor de service samen met DMDR Medical Marketing. DMDR zal op basis van deze informatie uit het door PharmaPartners aangeleverde “moederbestand” de patiënten selecteren en deze uitnodigen in het schema wat voor u van toepassing is. U hoeft zich dus niet te bekommeren om het selecteren van patiënten op basis van het aantal beschikbare vaccinaties. Dit wordt voor u uit handen genomen.

Bekijk de informatie op de website 

Wat houdt de service in?

Het afgelopen jaar heeft PharmaPartners de Griep- en pneumokokkenvaccinatie service aangeboden. Een service die de selectieprocedure en het versturen van uitnodigingsbrieven aan patiënten eenvoudiger, zorgvuldiger, veiliger, sneller en goedkoper heeft gemaakt. Afgelopen jaar hebben we te maken gehad met een bijzonder en hectisch jaar. Het coronavirus heeft effect gehad op iedereen. Inmiddels weten we dat Nederland in januari start met vaccineren. Vanuit PharmaPartners gaan we de COVID-19-vaccinatie service op een gelijksoortige manier inrichten als de Griep- en Pneumokokkenvaccinatie service in Medicom. Zo kunnen we de druk bij u wegnemen in deze toch al hectische tijd. Uiteraard zijn er enkele verschillen ten opzichte van de Griep- en Pneumokokkenvaccinatie service.

Om het voor de huisarts bijvoorbeeld nog makkelijker te maken en te voorkomen dat er onnodig extra werk gedaan wordt, is het bij de COVID-19-vaccinatie service niet meer nodig om zelf een bestand te uploaden bij DMDR. DMDR gaat op basis van informatie van SNPG patiënten filteren die moeten worden uitgenodigd uit het moederbestand. Daarnaast wordt de datastroom volgens de AVG richtlijnen op een veilige manier aangeleverd. Dit voorkomt dat er patiënt informatie op een computer blijft staan op de huisartspraktijk.

DMDR Medical Marketing BV

Om het zorgproces te optimaliseren, is in het kader van de COVID-19-vaccinatie, de samenwerking gezocht met DMDR Medical Marketing. Een zeer betrouwbare partner op het gebied van postale diensten in de medische sector. Zij nemen het volledige proces van het versturen van de uitnodigingsbrieven uit handen. Snel, makkelijk en betrouwbaar!

Kosten COVID-19-vaccinatie service

De kosten verlopen via DMDR Medical Marketing BV. DMDR Medical Marketing BV hanteert een scherpe prijs vanaf € 0,77 exclusief btw per verzonden brief. Voor meer informatie over de prijs verwijzen wij u door naar de website van DMDR Medical Marketing BV.

Vragen over deze service over het Corona Vaccinatie Programma Huisartsen (CVPH)? 

Wij kunnen ons voorstellen dat u in het algemeen nog veel vragen heeft over het Corona Vaccinatie Programma Huisartsen (CVPH). Om zo veel mogelijk vragen direct te beantwoorden vindt u op onze website een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden over het CVPH. Let op! Dit is een overzicht met algemene vragen, deze hebben niet allemaal betrekking op de COVID-19-vaccinatie service die wij u in bovenstaande mailing aanbieden. Heeft u een vraag die niet terugkomt in de FAQ? Neem dan gerust contact met ons op door een melding in te dienen via mijn.pharmapartners.nl of telefonisch via 088 688 88 00. Wij houden de berichtgeving vanuit de overheid nauwlettend in de gaten. Wanneer dit effect heeft op het Corona Vaccinatie Programma Huisartsen (CVPH) brengen wij u hiervan op de hoogte.

Download ""