Producten blokken
Nieuws overzicht
Deel op:

Samen met apotheekmedewerkers in gesprek over de Track & Trace module

De in Pharmacom geïntegreerde eerste versie van de Track & Trace module van PharmaPartners toont de status en locatie in één overzichtelijk en gebruiksvriendelijk systeem. Sinds eind 2020 werken de Medsen Apotheken met deze nieuwe module. “Het is fijn dat nu alles in Pharmacom staat, in plaats van in twee losse systemen”, vertelt Johanna Reitsema, teamleider en apothekersassistent bij Medsen Apotheek Hardegarijp. “We merken dat het veel gebruiksvriendelijker is en meer mogelijkheden biedt voor medewerkers en patiënten.”

De Track & Trace module houdt de exacte locatie bij en geeft de status van de medicijnen door aan patiënten. Volgens Reitsema verloopt de verwerking van de recepten én de communicatie met patiënten dankzij de module nu veel efficiënter. “De planken in onze apotheek en onze 24 uursapotheken zijn voorzien van een eigen code. De module zorgt ervoor dat wij precies aan kunnen geven waar een pakket zich bevindt. Dat wordt doorgegeven aan de patiënt die het pakket vervolgens kan ophalen.”

Koppeling met Digitaal Recept

De Track & Trace module is gekoppeld aan Digitaal Recept, een eerdere oplossing van PharmaPartners. De koppeling van deze twee oplossingen zorgt ervoor dat de status en de locatie van het recept samen inzichtelijk worden. Reitsema: “De lay-out van de module is hetzelfde als het systeem dat we al gebruiken. Dat is prettig werken voor onze medewerkers. Het is herkenbaar, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.”

Volgens Willemijn Arends, Business Analist en Product Owner bij PharmaPartners, biedt deze eerste versie van de Track & Trace module de belangrijkste functionaliteit voor apothekers. “De module is volledig geïntegreerd in Pharmacom en gekoppeld aan Digitaal Recept. Maar we zijn ons ervan bewust dat deze versie voor veel apotheken te beperkt is. Daarom kijken we naar de mogelijkheden om de module verder te optimaliseren.”

Samen in gesprek

PharmaPartners organiseerde de afgelopen maanden een aantal brainstormsessies met verschillende apotheekmedewerkers om de eerste reacties op de module te inventariseren. “We zijn heel tevreden met deze module van PharmaPartners”, vertelt Reitsema. “Tijdens de sessies luisterde PharmaPartners goed naar onze ervaringen met de module. Vervolgens doen ze echt hun best om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen die de module aanvullen. Het was tijdens de sessies ook erg leuk om de ervaringen van anderen te horen en samen te kijken hoe de module optimaal benut kan worden.”

“Iedere apotheek heeft andere wensen, maar het doel is hetzelfde: efficiënter werken voor onze medewerkers en helderheid voor de patiënt.”
Johanna Reitsema, teamleider en apothekersassistent bij Medsen Apotheek Hardegarijp

Meer communicatievormen voor patiënten

Tijdens de vorige sessie gaf Reitsema een verbeterwens door. “Het is fijn als we op verschillende manieren kunnen communiceren met patiënten”, vertelt ze. “Nu ontvangt de patiënt een sms over de status van het recept. We willen ook graag een e-mail of een bericht via de app MedGemak kunnen sturen. Deze laatste optie is inmiddels gerealiseerd door PharmaPartners en kan binnenkort toegepast worden.”

Meer informatie

Op mijn.pharmapartners.nl kunt u een handleiding en demonstratievideo terugvinden van de module. In deze video laat Willemijn Arends u zien hoe de huidige versie van de module werkt en welke ontwikkelingen nog op de planning staan. Ook vertelt ze u welke functionaliteiten niet beschikbaar zijn.

Interesse?

Neem dan contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl.

Download ""