Producten blokken
Nieuws overzicht
Deel op:

Van Classic naar vernieuwde en verbeterde Basis protocollen in Medicom | Uitfasering Classic protocollen gestart

De uitfasering van Classic protocollen is gestart. Medicom-gebruikers worden de komende periode gratis overgezet op de vernieuwde en verbeterde Basis protocollen module.

PharmaPartners en Health Base kijken continu of binnen bestaande modules verbeteringen nodig zijn om het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde voor u als gebruiker te blijven waarborgen.

Dat geldt ook voor de protocollen module. In het najaar van 2020 heeft u hier reeds informatie over ontvangen of kunnen lezen op onze website. De Classic protocollen in Medicom worden kosteloos vervangen door de Basis protocollen.

We starten vanaf 1 mei in fases, per klantgroep, met de uitfasering van de Classic protocollen in Medicom. Bent u Medicom gebruiker? Dan ontvangt u een bericht wanneer bij u Classic protocollen uitgezet wordt en enkel Basis protocollen nog beschikbaar is. U heeft al toegang tot de Basis protocollen in Medicom. Verderop in dit bericht laten we u gelijk zien hoe u de Basis protocollen kunt gebruiken.

Verschil Classic protocollen en Basis protocollen

Op basis van verschillende factoren is gekeken welke ontwikkelingen en verbeteringen in de Classic protocollen doorgevoerd moesten worden. Zo is er gekeken naar ontwikkelingen in de markt, zijn er intensieve gesprekken met de gebruikers gevoerd en is er een continue monitoring van het gebruik van de protocollen module in Medicom geweest. In samenwerking met verschillende klanten en op basis van bovengenoemde signalen is de nieuwe variant van de protocollen module ontwikkeld; Basis protocollen. Deze verbeterde variant wordt voor iedere Medicom gebruiker standaard, kosteloos ter beschikking gesteld ter vervanging van de huidige ‘’Classic protocollen’’.

Basis protocollen is een kosteloze verbeterde versie van Classic protocollen

De vernieuwde Basis protocollen hebben een verbeterde structuur waardoor het gebruik van de protocollen direct overzichtelijker en intuïtiever wordt. Waar u voorheen door een lange lijst moest scrollen zijn nu de (sub)protocollen in één oogopslag verwerkt in duidelijke tabbladen. Hierdoor kunt u op een efficiëntere manier werken binnen de protocollen module. Daarnaast biedt Basis protocollen nu ook de mogelijkheid voor POH-GGZ, jeugd en ouderenzorg om te werken in de protocollenmodule van Medicom.

Hoe maakt u gebruik van Basis protocollen in Medicom?

U opent Basis protocollen vanuit het patiëntdossier. In het menu Acties kiest u voor Protocol aanmaken (nieuw).

Vervolgens wordt het overzicht van de beschikbare protocollen weergegeven. U kunt hier kiezen voor een van de laatst gebruikte protocollen of zoeken in de complete lijst van beschikbare protocollen. De volledige handleiding over het gebruik van Basis protocollen wordt later toegevoegd aan de ondersteunende materialen op deze pagina en op het klantenportaal.

Ondersteunende materialen

Om u zo goed mogelijk wegwijs te maken in de vernieuwde module Basis protocollen zorgen wij samen met Health Base in de komende periode voor genoeg ondersteuning in de overstap van Classic naar Basis protocollen. Op korte termijn wordt deze pagina aangevuld met onder andere een uitgebreide handleiding waarin we u de verschillen tussen Classic protocollen en Basis protocollen toelichten. Daarnaast gaan we een demo video opnemen om u wegwijs te maken in Basis protocollen.

Tot slot worden er verschillende Webinars georganiseerd waarvoor u zich kunt aanmelden. Tijdens deze Webinars laten we u de verschillen zien tussen Classic protocollen en Basis protocollen en is er volop ruimte om vragen te stellen.
De Webinar planning kunt u terugvinden via de agenda op deze website of u kunt zich direct aanmelden voor één van de sessies door op de data te klikken.

Wilt u meer inhoudelijke informatie over protocollen in Medicom? Dat kan via onderstaand document

>> Inhoudelijke toelichting protocollen in Medicom

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de Basis protocollen in Medicom? Neem dan contact met ons op via 088-6888888 of via het klantenportaal mijn.pharmapartners.nl.

Download ""