PharmaPartners innoveert met oplossingen voor de patiënt zoals MijnGezondheid.net
Nieuws overzicht
Deel op:

MijnGezondheid.net trekt nieuwe gebruikers met informatieve website

Wie vanaf 7 mei 2018 naar www.mijngezondheid.net gaat, vindt daar – naast de inlog – informatie over de mogelijkheden van het platform, aanmelden en het laatste nieuws. “Zo stimuleren we een beter gebruik en helpen we zorgverleners bij de communicatie over MijnGezondheid.net naar hun patiënten”, vertelt business analist Ineke van Vlimmeren.

Voordat de startpagina van MijnGezondheid.net onder handen werd genomen, is zorgvuldig in kaart gebracht hoe mensen die het platform nog niet gebruiken naar informatie zoeken. “Ze horen ervan bij hun dokter, apotheker of via een kennis en gaan dan vaak op zoek via Google. Daar kwamen ze voorheen niet veel verder mee, want MijnGezondheid.net had alleen een inlogpagina. Er was niets te zien of te beleven”, vertelt Ineke van Vlimmeren.

Direct aanmelden

Wie www.mijngezondheid.net nu bezoekt, komt op een eigentijdse en informatieve website. De inlog heeft nog altijd een prominente plek op de pagina, maar daarnaast is er allerlei informatie te vinden. Een kort filmpje laat bijvoorbeeld zien wat MijnGezondheid.net is en hoe het werkt. Van Vlimmeren: “Dat scheelt werk voor huisartsenpraktijken en apotheken. Bij het werven en informeren van patiënten voor MijnGezondheid.net, kunnen zij nu eenvoudig doorverwijzen naar de website.”

Nieuw is ook de rubriek veelgestelde vragen (FAQ), die voorkomt dat MGn-gebruikers direct de telefoon pakken wanneer zij een vraag over het portaal hebben. Deze wordt door PharmaPartners uitgebreid en aangepast als dat nodig is. Daarnaast komen er filmpjes op de site met uitleg over bepaalde functies, zoals het maken van een afspraak. Zelfs voor mensen die MijnGezondheid.net al langer gebruiken, valt er wat te lezen. Via een nieuwsrubriek blijven zij op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en andere wetenswaardigheden.

Frisser

Achter de inlog ziet het portaal er ook een beetje anders uit, vertelt Van Vlimmeren. “We hebben de gelegenheid aangegrepen om de lay-out frisser te maken. Naast het vertrouwde kleurenschema, kunnen gebruikers van het portaal nu kiezen voor wit en turquoise. Dat gebruiken we ook op de nieuwe website, bij de nieuwe promotiematerialen en voor de patiëntenapp MedGemak, die in ontwikkeling is. Zo hebben alle e-healthproducten dezelfde look & feel.”

Meer weten over MijnGezondheid.net en andere e-healthoplossingen van PharmaPartners?

Ga naar de e-health overzichtspagina. Of mail ehealth@pharmapartners.nl.

 

 

Download ""