Privacy statement

Is uw praktijk al aangemeld voor online inzage via een PGO?

Als deelnemer aan OPEN, moet u ervoor zorgen dat uw patiënten die dat willen, vanaf 1 juli 2021 óók toegang hebben tot hun medische dossier via een door hen zelf te kiezen persoonlijke gezondheidsomgeving met een MedMij-label (PGO). Realiseer deze inzagemogelijkheid tijdig om te voldoen aan de OPEN-eisen.

Activeer uw DVZA-koppeling

Het is belangrijk dat de PGO’s van patiënten hun medische gegevens veilig kunnen ophalen uit uw HIS. Hiervoor zorgt een Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) De gegevensuitwisseling moet voldoen aan de MedMij-standaarden voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van gezondheidsgegevens. In het geval van Medicom is HINQ de verantwoordelijke DVZA. Daarom moet u vóór 1 juli 2021 uw DVZA-koppeling activeren door een overeenkomst te sluiten met HINQ.

Hoe en waar meld ik mijn praktijk aan?

In week 19 ontvangt u vanuit PharmaPartners per mail een link om u aan te melden.

Belangrijk: wacht niet te lang!

Het registreren en activeren van de DVZA-koppeling duurt een aantal werkdagen. De activatieperiode kan bovendien langer duren als een groot aantal praktijken zich tegelijk aanmeldt. Wacht dus niet tot het laatste moment om uw praktijk aan te melden.

Meer weten?

Schrijf u in voor ons webinar Introductie PGO-Route voor Medicom-gebruikers op 18 mei. Daar krijgt u meer informatie en kunt u vragen stellen over het koppelen van Medicom met PGO’s via een DVZA-koppeling. Of lees onze veelgestelde vragen (FAQ) over dit onderwerp.

Download ""