SIG-bijeenkomst-over-ontwikkeling-MedicomSmart
Nieuws overzicht
Deel op:

Blog Martijn Ivens: Laat u MedicomSmart meebeslissen?!

Bijblijven met de laatste ontwikkelingen, een lastig fenomeen? Als ik puur naar mezelf als IT-professional kijk, denk ik bij niet repeterende zaken al vaak van “hoe zat dat nou ook alweer?” Hoe doet u dat als huisarts? In deze blog neem ik u mee in de ontwikkelingen omtrent kennistechnologie en de toegevoegde waarde voor uw praktijk.

De ontwikkelingen in de eerstelijnszorg nemen de laatste jaren sterk toe. Het aantal chronische patiënten neemt toe en we zien steeds meer verschuivingen van de tweedelijns naar de eerstelijnszorg ontstaan. Tegelijkertijd verdubbelt de hoeveelheid medische informatie iedere 5 jaar.

Om goede zorg te verlenen dient u als huisarts daarom steeds meer kennis tot u te nemen. Wist u dat het NHG voor de komende maanden enkele zorgstandaarden ter revisie heeft gemarkeerd? Zo is er onlangs een nieuwe zorgstandaard op het gebied van Nierschade uitgebracht, en wordt er momenteel gewerkt aan CVRM. In een later stadium staan Astma, COPD en Diabetes ter revisie op de planning!

De complexiteit van de patiënten binnen uw praktijk neemt toe, we worden immers ouder en comorbiditeit vindt steeds meer plaats. Met als gevolg voor u, een toenemende zorgdruk in de praktijk. Dus hoe waarborgt u als huisarts de kwaliteit van zorg en hoe geeft u de juiste zorg aan de patiënt op het juiste moment?

Mr. Smart

Mijn naam is Martijn Ivens, 32 jaar, Product Owner binnen PharmaPartners Huisartsenzorg en dit vraagstuk houdt mij alweer 6,5 jaar bezig. Al snel kreeg ik door in wat een geweldige markt wij opereren en wat voor bijdrage wij via ICT kunnen leveren. Mijn doel is om u in staat te stellen nog betere zorg aan uw patiënten te leveren. Net als ieder andere patiënt stel ook ik steeds meer eisen, dus waarom niet vanuit mijn werk mede borgen dat mijn eigen huisarts zo goed mogelijk in staat is om mij de beste zorg te verlenen?

Ik ben ervan overtuigd dat ICT een belangrijke bijdrage kan leveren in het bijblijven bij alle medische ontwikkelingen! Bent u al overtuigd? Zo niet, wat houdt u tegen? Al mijn gehele ‘carrière’ houd ik mij bezig met het concept kennistechnologie, ofwel het inzetten van ondersteuning om medische kennis op een zo slimme en vooral praktische manier binnen uw huisartseninformatiesysteem te laten landen. Sinds een jaar is dit systeem aan u beschikbaar gesteld, genaamd MedicomSmart.

Expertmodule MedicomSmart

Maakt u nog geen gebruik van MedicomSmart? Dan daag ik u uit om in de komende periode binnen uw praktijk ervaring op te gaan doen. Dit kan voor de ziektebeelden Schildklier en CVRM. Deze zijn namelijk voor iedereen gratis beschikbaar! Voor een zo goed mogelijke start, verwijs ik u graag naar onze MedicomSmart Startbegeleiding.

Het feit dat binnen een jaar 400 FTE aan huisartsen gebruik maakt van deze module, maar vooral de terugkoppeling van klanten over de meerwaarde die wordt ervaren, bevestigd voor mij de behoefte aan dergelijke beslisondersteuning.

Bloggen over praktische casussen

Via mijn blogs wil ik u met behulp van praktische casussen meenemen in wat MedicomSmart voor u als praktijk en zorgverlener kan betekenen. In mijn volgende blog ga ik dieper in op hoe één van onze Zorggroepen MedicomSmart als workflow ondersteuning inzet om hun ketenzorgregistratie te ondersteunen.

Ik kijk ernaar uit om samen met u van MedicomSmart een succes te gaan maken binnen uw praktijk. Voor nu heel veel succes met het werken met MedicomSmart en u hoort snel van mij!

Martijn Ivens, Mr. Smart
PharmaPartners

 

Contact

  • Bent u al klant en heeft u een inhoudelijke vraag? Ga naar het klantportaal, of neem contact op met Customer Support.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Download ""